subota, 2. listopada 2010.

Manifestacija "Jesen u Lici"

Gospić, 2. listopada 2010.

Lijepe subote 2. listopada 2010. otputih se s penzićima grada Rijeke u 7,00 sati na izlet u Gospić i manifestaciju "Jesen u Lici" a po cijeni od 150,00 kuna (uključen ručak). Vozio nas je "Pino Viaggi" u jednom od svojih dobrodržećih autobusa. Odmah po dolasku u Gospić nešto nakon 10,00 sati otputili smo se na izložbu-sajam kako bismo stigli na otvorenje.Prisustvovali smo tome činu uz nazočnost ministra zdravstva Milinkovića, predsjednika Sabora Luku Bebića i monsignora Milu Bogovića.
A onda se društvo razasulo po izložbi.Od silnih delicija treba odmah spomenuti da je tu bilo i predstavnika PGŽ iz Lovrana, Cresa, Drivenika . . . .

Pored silnih delicija nije nedostajalo ni najvažnije namirnice - kruha!
Na licu mjesta se kuhao i pekmez od šljiva.

Meda, medice, ličke šljivovice, sirupa, saća i sl. nije nedostajalo.
Cijene su bile ujednačene, med maksimalno 80,00 kn, slanina 80,00 kn, ulje od Zadra 90,00 kn itd. itd.
A onda smo se otputili na slab ručak u "Zlatnu potkovu". Nije bilo količinski malo, ali je bilo loše spremljeno.
Prepečeni pečeni krumpiri, skoro zagorjelo meso, isušeno pohano meso, kolač-pita još neodleđena pa se nije mogla jesti. Moj Bože, jest da je bilo jeftino (50,00 kn ručak) ali je zato bilo i usklađeno valjda s cijenom. Salatu nisam jela. Najbolje je bilo Kasačko pivo (3dcl 10,00 kuna).Lokal je bio prekrcat da bi se moglo popiti jo jedno pivo ili popiti kava. Sve je bilo nekako u stilu "sikter-kafa". Neusporedivo s ručkom u lokalu "Kod Jure" od prije dvije godine. Tempi pasati.
Vratili smo se kući u 19,30 sati.
































Nema komentara:

Objavi komentar