nedjelja, 15. svibnja 2011.

Pješačenjem do zdravlja 2011.

Pješačenjem do zdravlja 2011.

Ledenice, Vinište, Klenovica, nedjelja 15. svibnja 2011.
Organizacija PD "Strilež" Crikvenica i pokrovitelj TZ Novog Vinodolskog

"Pješačenjem do zdravlja" akcija je PD "Strilež" ustanovljena 1989. godine u cilju upoznavanja neplaninara i neiskusnih planinara s planinarskim izletima i boravkom u prirodi. Svake godine akcija privlači sve veći broj zaljubljenika u prirodu i to raznih uzrasta - od osnovnoškolaca do penzionera.

Svanula je oblačna nedjelja, ali se ovaj put nisam dala smesti: idem! Autobusom u organizaciji PD "Platak"/seniori krenuli smo u 8,30 sati za Ledenice.Stigli smo do podnožja vidikovca "Gradina" i lijepo se parkirali. U 10,00 sati uslijedili su pozdravni govori i krenulo se potom u zajednički obilazak vidikovca "Gradina". Bez ikakvog problema popesmo se do vidikovca i otuda je "puknuo" prekrasan pogled na Novi Vinodolski pa sve do Klenovice i dalje.Dok su grupe A i B nastavile pješice za Vinište do Klenovice, grupa C se vratila do busa. Na brzake ovjekovječih Neviju, Peru i Radojku.Odvezli smo se busom opet do Novog Vinodolskog i potom do Klenovice. Naoblaka je bila sve veća.No, nismo se dali smesti i nas 9 iz grupe C krenusmo obalnim putem za Smokvicu Krmpotsku do koje ima 2,3 km.Put uz more je bio vrlo lijep, da je bilo sunce bilo bi i prevruće. Nismo stigli do Smokvice. Kiša je počela jako padati pa smo odustali i vratili se u Klenovicu gdje su uskoro prispjeli i oni iz A i B grupe. Popapali smo marendin friganih srdela i krompir salate (10,00 kuna) i složno odlučili s Perom na čelu da se krene kući u 15,00 sati. I tako bi. Putem je kiša bila sve jača, a o buri da i ne govorim.Laganom vožnjom za manje od sat vremena došli smo u Rijeku oko 16,30 sati a gdje nas je također dočekala kiša. No, začudo, svi bijahu zadovoljni što smo se barem nakratko nadisali svježeg zraka. Hvala PD "Strilež" na izvanrednoj organizaciji. Doći ćemo im opet najesen na gljive.




















































































































































































































































































1 komentar:

  1. Hvala na ovom malom putopisu i pohvalama! Izuzetno mi je drago da Vam kiša nije pokvarila izlet i ostavila negativne dojmove.
    Lijep pozdrav!
    Marin Dukić
    Tajnik PD "Strilež"

    OdgovoriIzbriši